Preguntes sobre reportatges de boda

Preguntes més habitualsQuina es la vostre manera de treballar?
Bàsicament ens agrada conèixer-vos, ja que en un casament es donen moltes situacions i és important saber tot el possible i el que mes us interessa.
Quantes persones componen l’equip?
El dia del casament van dos fotògrafs, d’aquesta manera poden fer les fotos oficials i les situacions puntuals que sorgeixen durant el dia.

Us podeu traslladar a qualsevol lloc?
Sí, ens desplacem a qualsevol lloc, si és dins de la província de Barcelona els desplaçaments estan inclosos, a partir d’aquí l’única diferencia és que ús tindríem que afegir una quantitat corresponent al desplaçament.

Quines propostes teniu?
Us oferim la nostra professionalitat i un tracte directe. A partir d’aquí us podem fer qualsevol dels serveis relacionats amb la fotografia i el vídeo incloent photocall, obsequi de fotos el dia del casament, save the date, etc

Quin es el vostre estil?
Bàsicament en fotografia de boda i han dos estils, un és basat en posats i l’altre és l’anomenat fotoperiodisme que és el que nosaltres fem. Això, no exclou que s’hagin de fer alguns posats, ja que a vegades són necessàries algunes d’aquestes fotos encara que posteriorment no es col·loquin a l’àlbum.

Com us podem contractar per fer el reportatge?
Existeixen diferents formes de fer-ho. La més habitual és amb una visita concertada per explicar-vos les diferents opcions. També es pot fer per internet, skype,  ja que actualment les noves tecnologies ens permeten estar en contacte permanent. Finalment quan el reportatge es confirma fem un contracte com a garantia per les dues parts.


Quins equips utilitzeu?
Els nostres equips tant en fotografia com en vídeo són d’última generació bàsicament de les marques Nikon i Canon, tot i així a causa de la velocitat de la evolució tecnològica aquests equips varien constantment.

Quina garantia tenim de què no s’espatlli l’equip?
No podem assegurar que no s’espatllin, per aixó sempre portem dos equips complets cadascú de nosaltres.

Si el casament és de nit?
Encara que els equips que portem són força sensibles sempre anem equipats amb equips d’il·luminació.


Podeu ensenyar les fotografies als convidats durant el convit?
Això és una decisió vostre, si es desitja, es poden lliurar les fotos el dia de l’esdeveniment, encara que existeixen altres opcions com són, per exemple, un acord amb vosaltres d’entregar-les com record de boda, la venda de les fotos per internet a través d’una tenda virtual.

Fins quan esteu al casament?
El dia ho dediquem a vosaltres, amb la qual cosa estem fins que la festa ja va de baixada.

Podeu fer només les fotos o el vídeo?
Sí, són dos reportatges totalment independents.

Feu el reportatge pre-boda?
Sí, encara que no és obligatori sí que ho recomanem, ja que ens permet un primer contacte amb què el dia de les noces el factor intimidació davant la càmera desapareix notablement.

Si algun convidat us demana alguna foto, que passa?
Estem per fer les fotos, està clar el que fem.

Que es el ‘same day edit’
El ‘same day edit’ és un resum del dia del casament fet amb vídeo, o bé, amb fotografies del dia o amb clips de vídeo, això es fa durant el banquet i es pot projectar abans del ball. Amb això, sorprendreu als vostres convidats, ja que es podran veure i vosaltres mateixos tindreu un tast del casament fins que tingueu tot el vostre reportatge.

Podeu muntar el “photobooth” o “photo-call”
Sí, que el montem. Ho podem fer de diferents formes, depenen del pressupost, amb fons imprès, fons de cartró ploma amb imatges, disfresses, etc.


Entregueu els originals?
Evidentment, les fotos són vostres, en les tarifes i el contracte realitzat s’especifica aquest apartat.

Es poden fer còpies dels originals que ens doneu?
Sí, tots els originals us els donem processats de llum i color, sense marques d’aigua. És a dir que els podeu utilitzar i fer copies sense cap mena de problemes.

Quina quantitat de fotos feu?
El nostre estil de treball és el que es diu fotoperiodisme de bodes, el que implica fer gran quantitat de fotos a fi de garantir l’espontaneïtat i el fet de poder agafar els moments més emotius. També hem de fer tota una serie de fotos protocol·làries que evidentment no poden faltar.


Qui selecciona les fotografies que es col·locaran a l’àlbum?
Una vegada realitzat el casament es col·loquen les fotos en un web d’accés restringit des de la qual es pot fer la selecció de les fotografies. També es pot fer personalment en el nostre estudi o bé fer-ho nosaltres mateixos.

De quantes fotos es compon un àlbum?
Els àlbums normalment són de 30 fulls (60 pàgines). No us posem quantitat de fotos a col·locar a l’àlbum encara que si ús recomanem sobre unes cent vint fotografies. Ara bé, si voleu posar més, les fotos seran més petites.

Teniu diferents tipus d’àlbum?
Tenim diferents mides, tapes i materials tots ells de gran qualitat, on trobareu el que mes us agradi.

Quan trigueu en entregar el reportatge?
Normalment sobre les tres setmanes, és a dir, quan ja esteu aquí tenim les fotos processades per què les pugueu veure. A partir d’aquest moment depèn del contractat o bé us ho podem entregar o bé penjar-ho en un Web d’accés restringit per a vosaltres on podeu triar les que voleu col·locar a l’àlbum.

Ens assessoreu per fer l’àlbum?
Sí, una vegada féu la tria de les fotos, en el cas que no la fem nosaltres, us proposem una primera maquetació de l’àlbum. A partir d’aquest moment us l’enviem i es fan els canvis necessaris per deixar-lo al vostre gust. Una vegada ens doneu la conformitat via mail és quan fem la impressió.


La pel·lícula de la boda és el gran desconegut de la boda, fins fa poc era el “vídeo de la boda”, i es contractava conjuntament amb el fotògraf com a complement. Actualment això ha canviat molt i ha agafat una entitat pròpia. Ha deixat de ser un seguit d’imatges que es feien a remolc del fotògraf, a ser un estil propi fet amb estil cinematogràfic. Per aquest motiu encara que oferim el servei, és totalment independent al de la fotografia

 

Com són els vostres reportatges?
Bàsicament el que us podem dir, és que utilitzem tècniques de cine, cuidem al màxim el so, normalment treballem amb dues càmeres per poder captar aquells moments irrepetibles, etc. El que volem en definitiva que tingueu la pel·lícula del vostre casament.

Quines músiques poseu?
Tenim una gran quantitat de músiques per la vostra pel·lícula, encara que si voleu personalitzar, estem oberts a qualsevol suggeriment.

Quan trigueu en entregar el reportatge?
Normalment sobre les quatre setmanes, tot depèn del que ens demaneu i de si disposem de totes les imatges i músiques que voleu tenir.

Podeu fer el ‘save the date’
Sí, i és una gran idea. Sorprendreu a tothom i és una manera ideal de fer saber que us caseu.


Feu reportatge “preboda”.
És el que recomanem fer, ja que és la millor manera de conèixer-nos i de treure la por a la càmera. A vegades és simplement prendre un cafè i fer unes fotos. Peseu que aquestes fotos de parella us poden servir per les invitacions, llibre de firmes, o per qualsevol altra cosa que vulgueu.

Quin preu tenen els vostres serveis?
Els preus dels nostres serveis són variables, ja que el que oferim és un producte totalment personalitzat, contacteu amb nosaltres i us farem un pressupost a la mida de les vostres necessitats.

Si volem un reportatge que no inclou tot, es pot fer?
Tots els reportatges que fem són totalment personalitzats, és a dir que qualsevol opció que desitgeu és possible.

Com i quan hem de fer el pagament?
El pagament es fa en tres parts, una en el moment de la reserva (signatura del contracte), una altra en els dies anteriors a l’esdeveniment i la resta quan es lliura el reportatge.

Podeu fer reportatge “Boudoir”?
Sí. La Fotografia “Boudoir” és un tipus de fotografia molt implementada en diferents països. es un estil fotogràfic que proposa imatges sensuals on la dona es la protagonista. En el cas que estem parlant, és un regal de la núvia al nuvi, realçant la part més sexy d’aquesta. Es un tipus de fotografia molt especial i sempre aconsellem que la núvia estigui acompanyada d’una persona de la seva confiança a fi sentir-se còmoda i relaxada.